Tänä keväänä tuuli oli riepotellut puita niin, että toinenkin omenapuista oli katkennut kahtia. Niinpä päätin, että etupihalla olevat omenapuut on viisainta kaataa ennen kuin kukaan jää katkeavien oksien alle. Tontille jäi enää yksi omenapuu talon taakse, joten tänä kesänä olisikin tarkoitus ostaa pari uutta omenapuuta jatkamaan sitten aikanaan vuosikymmenten satoperinnettä.
Viimeisen nautinnon puuvanhukset tulevat antamaan polttopuina. Luinkin jostain, että omenapuu on lämpöarvoltaan yksi parhaita polttopuita.
Ja tähän loppuun vielä pari ihanaa reseptiä omenoista - muistoksi myös itselleni :-)
Omenapiirakka (pellillinen)
pohja:
300 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
täyte:
8–10 omenaa
sitruunanmehua
2 tlk kermaviiliä
2 munaa
2–4 tl vanilliinisokeria
kanelia
1 dl sokeria
paistaminen:
175 astetta, 40 minuuttia
1 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
1/2–1 sitruunan mehu
500 g hillosokeria
1 vaniljatanko
Pane omenat, vesi, sitruunamehu ja avattu vaniljatanko kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi, anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko ja kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.
Minä kuumennan purkit pesemällä ne astianpesukoneessa juuri ennen tölkittämistä.
mh281 replica bags online xj829
VastaaPoista